Smartlog v3 » Familien i El Paso » Hjælp - rugbrød!
Opret egen blog | Næste blog »

Familien i El Paso

Vores liv som udstationeret i El Paso

Hjælp - rugbrød!

30. Jul 2007 16:51, Lene

I lørdags fik jeg købt rugmel og kærnemælk og skulle til og i gang med projekt rugbrød. Havde på nettet fundet en opskrift på surdej, hvor man blander rugmel, salt og kærnemælk og sætter det 48-60 timer på køkkenbordet. Der stod godt nok at det skulle skifte farve, men SKAL DER OGSÅ KOMME HÅR PÅ?

Nu har det stået i ca. 60 timer under folie men der er flere pletter der ser ud som om jeg ikke har lyst til at blandet det i noget brød.....

Har jeg gjort det helt forkert? Nogen der har nogen forslag?

"husmoderen"

Kommentarer

  1. maggie
    30. Jul 2007 17:16
    1

    Hmmm, jeg er ikke så god til rugbrød, men prøv at læse linket her:

    http://www.bager-kim.dk/artikler/surdej.htm

    måske der er hjælp at hente? - der står også noget om tørt surdejspulver fra USA, det kan jo være du kan prøve det af, hvis ikke det hjemmelavede virker?

  2. Marit Petersen
    30. Jul 2007 17:48
    2

    Hej Lene.
    Nu kan jeg se meningen med web log :-)
    Rugbrød lød ikke som succes - og jeg har desværre ikke erfaring på dette område. Mindes du det madbrød du fik ved mig i juni? Jeg undrede mig over hvorfor det var så fladt og kompakt. Nu har jeg fundet ud af det - med Allan´s hjælp.
    Jeg slog gæren ihjel. Det kan godt lade sig gøre. Vandet har nok været lidt mere en fingervarm - ha, ha.

    Held og lykke ved næste gang - ellers kan jeg sende dig et par rugbrødsblandinger :-) (hvis de da kommer gennem tolden).
    Jeg sender dig en mail inden længe. kh Marit

  3. maggie
    30. Jul 2007 19:57
    3

    Selvtak, lene :) - held og lykke med næste forsøg :))

  4. Pia
    31. Jul 2007 12:11
    4

    Muhahahahaha, håber ikke familien går til i bræk og tyndskid af den der surdej;)

  5. Mia Kristensen
    12. Oct 2008 13:00
    5

    Hejsa... Kom lige forbi og læste om din lille rugbrødsskandale. Når du bruger kærnemælk skal du være lidt mere varsom med din surdej, bedst af det at lade den hæve 12-16 ved stuetemperatur og herefter bruge af den første gang. Herefter blander du lidt af din dej i den tilbageværende surdej og på den måde opbygger du en bedre "gemmesurdej". Det der har groet på din surdej er højest sandsynligt skimmel som har udkonkureret mælkesyrebakterierne i deres udvikling. Dette sker ofte ved surdej med kærnemælk som står for længe.
    En anden og (måske lidt) lettere metode er at købe surdejspulver. Dette er tørret surdej som kan bruges direkte fra bøtten. Det forhandles mange helsekostbutikker og i Egefeld i KBH.
    Du kan læse mere om det her;
    www.Foodfan.dk
    Held og lykke

  6. Lene
    13. Oct 2008 15:59
    6

    Hej Mia, tak for din hjælp. Rugbrødsprojektet blev lagt på hylden, vores stuetemperatur er ca. 26 grader og vi bor ica. 1800 meters højde, hvilket nok er en medvirkende årsag til at det mislykkedes og fik skimmel osv. Nu bager jeg i stedet det bedste rugbrød fra Ikea og det lykkes hver gang.
    Men når vi rejser hjem til Danmark igen til august, vil jeg bestemt huske dine fif.

  7. Mia Kristensen
    13. Oct 2008 16:26
    7

    Hej igen...
    Hehe tænkte at dit indlæg var skrevet for så lang tid siden at i var kommet tilbage til DK... Men god fornøjelse når i når så langt :-)

Min nye blog

http://www.kiltang.com/

Vejret i El Paso

Kalender

« October 2014 »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Tags

Relaterede